Faik Çelik, ilk atölyesini açarak önce soba sanayi ve otomotiv sanayine kalıp yapmaya başladı. 1983 yılında otomotiv yan sanayine kalıp ile birlikte seri parça imalatı başladı.
Faik Çelik Beyçelik Otomotiv A.Ş’yi kurdu. Bu dönemde otomotiv alanında gösterilen başarıyla kısa sürede Tofaş’ın yanı sıra Ford Fabrikası'nın da ”en iyi yan sanayicisi” oldu.
Ürün yelpazesine “Panel Radyatör” üretimi eklenerek, Çelikpan kuruldu.(Çelikpan unvanı 27 Nisan 2017 tarihi itibari ile Warmhaus olmuştur)
Otomotiv yan sanayinde yeni bir atılım yapan Faik Çelik İtalyan Emarc şirketiyle ortak oldu.
Sektör yelpazesini genişleten Faik Çelik, faaliyetlerini kurumsal bir yapı altında toplamak amacıyla Çelik Grup Şirketleri’ni Faik Çelik Holding çatısı altında topladı.
Holding’in kurulmasının ardından yeni sektörlere yatırım hızlandı. Bursa Çelik Sigorta (Bursa Çelik Sigorta ismi 1 Eylül 2020 tarihi itibari ile Beyçelik Sigorta olmuştur) kuruldu.
İspanyol Gestamp firması ile ortaklık sonucunda Beyçelik Gestamp şirketi kuruldu.
Yenilenebilir enerji alanında yatırım yapılarak Beyçelik Gestamp Yenilenebilir Enerji (FC Enerji) kuruldu.
Rüzgar türbini kule üretimi alanında faaliyet gösteren Gesbey kuruldu.
Beyçelik Holding Yönetim Ofisi İstanbul Ataşehir'deki ofisine taşındı.
Globalleşme yolunda ilerleyen Holding, ilk yurtdışı yatırımını otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren şirketi Beyçelik Gestamp ile Romanya'da gerçekleştirdi.
Holding 2017 yılında, grubun ilk yatırımı ve yarattığı ilk marka olan Beyçelik markasını Holdingin ismi olarak belirledi.
Beyçelik Grubu ilk Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı.
Hurda Metal Geri Dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Gescrap, Türkiye’deki faaliyetlerine Beyçelik Holding ve Gescrap ortaklığı ile devam ederek Beyçelik Holding bünyesine dahil oldu.
Beyçelik bünyesinde 23 şirket ve 5000 çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor