Beyçelik ile Aklım Yenilikte
Beyçelik Holding, yaratıcı ve inovatif düşünmeye teşvik etmek, beyin fırtınası becerilerini ve farklı düşünme yeteneklerini geliştirmek amacıyla 8-11 yaş arasındaki çocuklara yönelik hazırladığı “Beyçelik ile Aklım Yenilikte “sosyal sorumluluk projesinin üçüncüsünü 16 Kasım-17 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Ataşehir’de bulunan İNOVATA-Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Beyçelik ile Aklım Yenilikte etkinliğinde; otomotiv, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme konulu inovasyon atölyeleri, STEM atölyesi ve makarna kulesi tasarlama atölyesi ile yenilikçi düşünmeyi öğretmeyi amaçlayan “Sihirli Baston” isimli bir tiyatro oyunu yer aldı.
STEM Mühendislik Atölyesi
Çocukları yeniliğe ve buluşa açık olmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek atölyede çocuklara problem çözme yetkinliği kazandırılmaya ve deneyimlerinden ders çıkartarak tekrar denemeleri için bir şans olduğu öğretilmeye çalışılıyor. Mühendislik Mücadele kartları ile çocuklara birer görev veriliyor. Çocuklar lego tasarım malzemeleri ile tasarladıkları yapıları inşa ediyor.
Eğitmen: Çiğdem Sezerİnovasyon Atölyesi: Otomotiv
Çocukları yeniliğe ve buluşa açık olmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek atölye, eğlendirici ve öğretici bir yaratıcı düşünme oyunu ile başlıyor, çalışma ‘İnovasyon Nedir? Ne Değildir’ örnekli anlatımların yer aldığı bir sunum ile devam ediyor. Sunumun ardından otomotiv alanında verilecek olan bir konuya, katılımcılardan oluşturulan takımlar inovatif fikirler üretebilmek için beyin fırtınası yapıyor. Çocuklar çeşitli malzemeler kullanarak proje üretiyor. Geliştirilen fikirlerin sunumu ve değerlendirilmesiyle birlikte atölye tamamlanıyor.
Eğitmen: Çiğdem Sezerİnovasyon Atölyesi: Yenilenebilir Enerji
Çocukları yeniliğe ve buluşa açık olmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek atölye, eğlendirici ve öğretici bir yaratıcı düşünme oyunu ile başlıyor, çalışma ‘İnovasyon Nedir? Ne Değildir’ örnekli anlatımların yer aldığı bir sunum ile devam ediyor. Sunumun ardından yenilenebilir enerji alanında verilecek olan bir konuya, katılımcılardan oluşturulan takımlar inovatif fikirler üretebilmek için beyin fırtınası yapıyor. Çocuklar çeşitli malzemeler kullanarak proje üretiyor. Geliştirilen fikirlerin sunumu ve değerlendirilmesiyle birlikte atölye tamamlanıyor.
Eğitmen: Çiğdem Sezerİnovasyon Atölyesi: İklimlendirme
Çocukları yeniliğe ve buluşa açık olmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek atölye, eğlendirici ve öğretici bir yaratıcı düşünme oyunu ile başlıyor, çalışma ‘İnovasyon Nedir? Ne Değildir’ örnekli anlatımların yer aldığı bir sunum ile devam ediyor. Sunumun ardından iklimlendirme alanında verilecek olan bir konuya, katılımcılardan oluşturulan takımlar inovatif fikirler üretebilmek için beyin fırtınası yapıyor. Çocuklar çeşitli malzemeler kullanarak proje üretiyor. Geliştirilen fikirlerin sunumu ve değerlendirilmesiyle birlikte atölye tamamlanıyor.
Eğitmen: Çiğdem SezerMakarna Kulesi Tasarlama Atölyesi
Yaratıcılık ve yenilikçi düşünme üzerine kazanımlar sağlamayı amaçlayan atölyede çocuklar belirli bir zaman diliminde en yüksek kuleyi 20 makarna çubuğunu, ip ve bant kullanarak inşa etmeye çalışıyor. Atölye ekip çalışmasının, işbirliğinin ve yenilikçiliğini önemini vurgular.
Eğitmen: Çiğdem SezerTiyatro: Sihirli Baston
“Beyçelik ile Aklım Yenilikte” sosyal sorumluluk projesi için özel olarak yazılan “Sihirli Baston” isimli çocuk oyununda Aslı, Şule ve Emre isimli üç arkadaş mahallenin genç ruhlu dedesi Yılmaz Dede’ye sürpriz bir doğum günü hediyesi hazırlar. Çocuklar, hediye için düşündükleri fikirler ile Yılmaz Dede’nin baston ihtiyacını çözerken geliştirdikleri yenilikçi düşüncelerle verdikleri hediyeye işlevsellik ve yaratıcılık katıyorlar.
Yazan Yöneten ve Müzik: Şan Aydemir,Aranjör: Ege Semercioğlu,
Dekor Tasarım: Şan Aydemir, Dekor Yapım: Özgür Dilba Öz